Παρασκευή 16 Μαΐου 2008





Στις 13 Μαίου μετα απο προσκληση του τομεα λατρειας του τμηματος Κοινωνικης Θεολογίας της Θεολογικης Σχολης του Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης παρουσίασα τις στοιχειώδεις αρχες της βυζαντινης ζωγραφικης σε φοιτητες του τμηματος και ζωγραφισα την κεφαλη ενος αγγέλου σε προετοιμασμενη επιφάνεια.  Ηταν μια θαυμασια εμπειρία η επαφη με τους φοιτητες που εδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφερον και κυριως η  δυνατότητα που είχα να εργαστω μαζι με τους αγαπητους μου συναδελφους της αδελφης σχολης για την επιτευξη κοινων στόχων.  Η καθ' ύλην συναδελφος Αγγελικη Τριβυζαδακη ( βυζαντινη αρχαιολογία) αλλά και ο καθηγητής Σίμος Πασχαλίδης και η διεθύντρια του Τομέα καθ. Δέσπω Λιάλιου εδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πραγματικά με συγκίνησαν με τη φιλοξενία τους σε όλα τα επίπεδα. Ηταν όλοι τους μια ζεστη και αγκαλιά. Ελπιζοντας οτι θα ακολουθήσουν κι αλλες τετοιες κοινές προσπάθειες που θα φερουν κοντα τις δυναμεις μας εφυγα με χαρα απο την πόλη γεματος ελπίδα για το μελλον των Θεολογικων σχολών στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

3 σχόλια:

elpontio είπε...

Δική μας η χαρά και η τιμή κ. καθηγητά! Ευχόμαστε να υπάρχουν πάντα και να αναδεικνύονται πρότυπα σαν το δικό σας στην τέχνη, την παιδεία και προπάντων την ανθρωπιά. Μπορείτε και συνδυάζετε υποδειγματικά τη θεολογία με την εικαστική τέχνη.

Θερμές ευχαριστίες και ευχές για πραγμάτωση των στόχων σας,
Μεταπτυχιακός φοιτητής της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ./Εκπαιδευτικός.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα συνάδελφο! Πρώτη φόρα συναντώ στη ζωή μου έναν άνθρωπο που μέσα από μια μονάχα γραμμή καταφέρνει να μιλάει και να λέει τόσα πολλά για το Θεό...Είναι μεγάλη ευλόγια που έχουμε έναν τέτοιο καθηγητή στη σχολή μας! Χάριν σε αυτόν ανατράπηκαν όλα όσα είχα ως δεδομένα, όλα τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις μου. Τον ευχαριστώ για αυτό! Πιστεύω πως όλοι μας ζώντας τον έστω και λίγο από κοντά μαθαίνουμε πολλά για τον Βυζαντινό πολιτισμό αλλά το πιό σημαντικό μαθαίνουμε την αλήθεια, την πραγματικότητα, την ίδια τη ζωή και τη σχέση της με το Θεό!
ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!:-)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.
ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΙΒΕΙΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΜΑΝΟΣ